Jak se starat o povlečení?

Naše doporučení na ošetřování ložního prádla a prostěradel reflektují nejnovější ekologické a ekonomické trendy. Díky nim můžete nejen prodloužit jeho životnost, ale také šetřit náklady i planetu. Tyto postupy jsme přejaly i my, díky nim jsme se naučily pečovat o ložní prádlo jinak, než nás učily naše mámy a babičky.

Jak ošetřovat povlečení a tkaná prostěradla?

PŘED PRVNÍM POUŽITÍM

NEŽ POPRVÉ POVLÉKNETE, vyperte povlečení na 40°C

Náš bavlněný satén prochází během výroby mnoha technologickými úpravami, jako je barvení a fixace. Prvním praním odstraníte zbytky barev a ochranných olejů, což zajistí, že vaše povlečení bude hygienicky čisté a připravené k použití.

PRANÍ NA NÍZKÉ TEPLOTY

Perte na maximálně 40°C

Moderní prací prostředky jsou navrženy tak, aby fungovaly efektivně i při nižších teplotách. Nižší teploty jsou šetrnější k vláknům a barvám, což prodlužuje životnost prádla a snižuje ekologickou zátěž. Nižší teploty také znamenají nižší náklady na energii.

PRACÍ PROSTŘEDKY

Používejte prací prášek, gel nebo papírek na barevné prádlo

Prací prášky na bílé prádlo obsahují bělidla a zesvětlovače, které mohou poškodit barevné vzory na vašem povlečení. Prostředky na barevné prádlo chrání a rozjasňují barvy, což je klíčové pro udržení atraktivního vzhledu vašeho ložního prádla.

PŘED PRANÍM

Otočte povlečení naruby a zapněte zip

Tímto způsobem prodloužíte životnost povlečení a minimalizujete mechanické poškození a ztrátu barev. Zapnutí zipu také chrání zip před poškozením během praní a sušení.

NAPLNĚNÍ PRAČKY

Nepřeplňujte pračku

Přeplněná pračka může způsobit neefektivní praní, zanechání zbytků pracího prostředku a nadměrné pomačkání prádla. Pro dosažení optimálních výsledků je důležité, aby prádlo mělo dostatek prostoru pro pohyb.

ODSTŘEDĚNÍ

Nastavte nízké otáčky, ideálně do 1000 otáček za minutu

Nízké otáčky šetří vlákna a snižují opotřebení povlečení, což usnadňuje žehlení a snižuje spotřebu energie.

SUŠENÍ NA ŠŇŮŘE

Nevystavujte povlečení přímému slunci a nevěste za rohy

Nízké otáčky šetří vlákna a snižují opotřebení povlečení, což usnadňuje žehlení a snižuje spotřebu energie.

SUŠENÍ V SUŠIČCE

Volte program s nízkou teplotou, max. 60°C, a ponechte povlečení naruby

Doporučujeme sušení při nízké teplotě, max. 60°C. Ideální je program "vlhké žehlení," který usnadňuje následné žehlení. Některé sušičky mají speciální programy pro ložní prádlo, které můžete využít.

ŽEHLENÍ

Žehlete na maximálně 200°C